夏天到,很多人開始注重身材,其實提高基礎代謝率很重要,因為才不容易復胖,關鍵在「增肌減脂」要運動、飲食雙重下手,專家推薦,重訓完必須補充蛋白質,滴雞精就是好選擇。

御藥堂滴雞精隻味係好奇怪,係好似好假既雞湯味,我飲完再比茄爸飲,佢都唔想飲,我係唔會想再飲多一包。可能我地一向鍾情濃厚雞湯,呢方面田原香滴雞精優勝!??

陽光、沙灘、比基尼,夏天到了跑海邊,想要健美身材、減重塑身,關鍵在提高「基礎代謝率」。增肌減脂是不二法門,提高基礎代謝率才能瘦的健康、不復胖,從運動著手很重要。

平時呢我唔鍾意化妝嘅,咁我覺得飲咗滴雞精幾日之後個氣色就好好啦,面色又好好啦,就算唔化妝塊面都會紅卜卜啦,好似化妝咁樣。滴雞精無油、無脂肪唔會肥,滴雞精功效都好好:可以滋陰補腎,女仔飲咗之後好好?

營養師黃淑惠:「一般來講,重肌訓練比較可以針對,肌肉拉扯重組修復那塊,但是你要長期有效,就必須要兩個搭配,有氧運動跟重肌訓練,兩個都互相搭配,才能看到有效的成長。」

田原香滴滴雞精香港、台灣、新加坡均設有門市,深受各地人士歡迎。 相關文章:

雖說大部分人都適合飲用滴雞精

相信很多客人聽到「雞精」的第一反應

是否所有雞隻也適合為材料?

孕婦應在產前還是產後進食為最佳?

請問滴雞精的功效在哪裡?